0
(0)

În weekendul 26 – 27 mai 2012, Connie Larkin, instructor certificat Learning Strategies şi Executive Coach, va organiza la Bucureşti un nou Curs de Fotocitire (PhotoReading).

 

Cursul se desfăşoară în fiecare zi între orele 09:00 şi 18:00, timp în care participanţii învaţă tehnica de PhotoReading şi reuşesc să parcurgă minimum 4 – 5 cărţi şi mai multe articole. La finalul cursului, absolvenţii primesc diplome de certificare Learning Strategies.

Cursul de PhotoReading este un program de citire, înţelegere şi învăţare accelerată, în care vechea paradigmă a cititului este înlocuită cu o nouă abordare a materialului scris. Dacă prin citirea clasică se pot parcurge maximum 200 de cuvinte pe minut, prin tehnica de fotocitire  se poate ajunge la o viteză de 25.000 de cuvinte pe minut.

Tehnica de PhotoReading este o abordare de-a dreptul revolutionară a modului în care sunt parcurse materialele scrise, pentru că implică folosirea a două funcţii ale creierului pe care toţi oamenii le posedă, dar pe care nu le activează în mod conştient de obicei.

„Orice material scris – articol, carte, dosar sau altceva – va fi parcurs de până la 10 ori mai repede, cu un nivel de înţelegere mult crescut. De exemplu, un absolvent al cursului va dobândi abilitatea de a parcurge o carte pe zi şi de a reţine mai mult decât prin citirea obişnuită,” spune Connie Larkin, instructorul care a primit acreditarea Learning Strategies pentru derularea cursului in România.

Fotocitirea este o metodă gândită de Paul Scheele, co-fondator al Leaning Strategies Corporation, pe baza rezultatelor cercetărilor din ultimii 30 de ani în domeniul neuroştiinţei, şi implică utilizarea unei părţi a mentalului pe care o vom numi, pentru simplitate, „minte non-conştientă”, cu ajutorul căreia putem învăţa cum să parcurgem un material scris (carte, articol, chiar şi un dicţionar), astfel încât să putem înmagazina în doar câteva minute sau zeci de minute toată informaţia cuprinsă în acel text, pentru a putea extrage din ea exact ceea ce ne interesează, atunci când ne interesează!

PhotoReading-ul are, aşadar, multiple beneficii:

  • materialele scrise sunt parcurse mai uşor şi cu o înţelegere mai bună
  • memoria se îmbunătăţeşte şi concentrarea se ascute
  • cititorul primeşte aceeaşi cantitate de informaţie într-un timp de cel puţin trei ori mai scurt, crescându-şi astfel productivitatea
  • cursantul se poate propulsa la niveluri superioare de performanţă, îşi poate creşte intuiţia şi îşi va dezvolta adevăratul potenţial, personal şi profesional
  • nu în ultimul rând, persoanele care stăpânesc tehnicile de fotocitire se vor bucura de mai mult timp liber în fiecare zi

Prin citirea obisnuită, materialul se parcurge o singură dată. Pentru comparaţie, prin fotocitire se parcurge de cel puţin cinci ori, ceea ce creează o familiaritate crescută cu materialul abordat. Datorită acestei familiarităţi realizate prin tehnicile speciale, informaţiile parcurse sunt mai aproape de cititor, care reţine aşadar o cantitate mai mare de informaţie esenţială, pe care apoi o va accesa mai uşor, fără a mai aloca timp ţi elementelor nerelevante cuprinse în materialul abordat.

În 1986, Learning Strategies Corporation, compania lui Paul Scheele, cel care a pus la punct sistemul, a fost acreditată ca Şcoală Privată de către Departamentul Educaţiei din statul Minnesota, SUA.

Connie Larkin, instructor român certificat de Learning Strategies pentru a conduce cursul de PhotoReading, organizează aceste cursuri deja de trei ani în România, cu rezultate excelente, declarate de către cursanţi. Connie este implicată în cursuri de dezvoltare profesională şi personală încă din 1983, fiind absolventă a cursurilor Landmark Education. Este Executive Coach şi are o experienţă uriaşă, conducând de-a lungul timpului cursuri şi seminarii pentru mii de oameni.

Mai multe detalii despre curs şi despre modalităţile de înscriere găsiţi pe site-urile www.connielarkin.ro şi www.myphotoreading.ro.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here