0
(0)

Trimisul Terrei pe Marte, roverul Curiosity, „a tras pe dreapta” preț câteva zile, în timp ce inginerii NASA încearcă să determine cauza și gravitatea unui scurtcircuit „suferit” recent de vehiculul însărcinat cu explorarea Planetei Roșii.

 

Potrivit specialiștilor agenției spațiale, în timpul unei operațiuni simple de recoltare a unor mostre din solul marțian, exploratorul robotic autonom a devenit „victima” unui scurtcircuit provocat de un supracurent inițial, care a declanșat oprirea automată a computerelor roverului.

Potrivit NASA, defecțiunea a avut loc pe 27 februarie, în timp ce Curiosity transfera praf de rocă, extras dintr-o regiune numită „Telegraph Peak” cu ajutorul brațului de forare al robotului, pentru procesare înaintea transmiterii către laboratorul intern al roverului, alimentat nuclear.

Dispozitivele telemetrice NASA indică faptul că scurtcirtuitul a provocat o dereglare a curentului electric din Curiosity, activând un răspuns preprogramat care a oprit funcțiile roverului. Experții agenției studiază acum datele obținute pentru a determina cauza exactă și nivelul de gravitate al problemei, sugerând că ar putea deopotrivă să aibă efecte minore asupra misiunii sau ar putea limita folosirea brațului de forare/recoltare de aici înainte.

Sursa

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here