Oamenii de ştiinţă au realizat un prototip de lentile de contact care afişează texte şi imagini, astfel încât, cu ajutorul lor, poţi citi fără să-ţi arunci privirea pe o foaie de hârtie ori pe ecranul monitorului sau al smartphone-ului.

 

Practic, mesajele şi imaginile generate de lentilele de contact computerizate îţi apar direct în faţa ochilor atunci când doreşti acest lucru sau de exemplu, atunci când admiri un peisaj, poţi da zoom, toate acestea amintind de modul de percepere al informaţiilor al cyborg-ilor din filmul Terminator ori din alte producţii science-fiction.

Lentilele de contact computerizate se vor aplica pe suprafața oculară  în acelaşi mod cu cele convenţionale.

Toate aceste lucruri sunt posibile datorită nanotehnologiei, componentele electronice ale lentilelor fiind invizibile pentru ochiul uman, astfel încât să nu obstrucţioneze vederea. Inventatorul lentilelor computerizate este profesorul Babak Parviz, de la University of Washington, din Seattle, care intenţionează să le implementeze acestora şi funcţii precum monitorizarea cardiacă ori a nivelului glicemiei purtătorului.

\"(w540)

Până acum, lentilele „magice” au fost testate pe iepuri, fără efecte colaterale, urmând ca în curând să fie testate şi pe oameni, iar apoi, cine știe, sa si intre în producția de masă.

Sursa