0
(0)

Misteriosul fenomen care-i face pe unii oameni să perceapă culori atunci când aud sau văd anumite cuvinte sau numere ar putea fi declanșat de o reacție mai rapidă la stimularea magnetică a ariilor cerebrale aflate la baza văzului, potrivit unui nou studiu al cercetătorilor de la Oxford.

 

Cel mai recent studiu pe tema fenomenului sinesteziei, publicat în revista „Current Biology” de grupul de cercetători coordonat de Devin Blair Terhune, de la Universitatea Oxford, a arătat că la persoanele care experimentează această „contaminare” a mai multor percepții se înregistrează o activitate mai intensă în ariile cerebrale asociate văzului. Este vorba despre un nou mod de a explica fenomenul sinesteziei, care ar fi astfel corelat unei hiper-excitabilități a creierului.

„Mulți cercetători sunt înclinați să presupună că lumea este percepută de toți oamenii în același mod, dar sinestezia este unul din indiciile care dovedesc că lucrurile nu stau deloc așa”, a comentat Terhune. „Cei mai mulți dintre oameni nu percep culori atunci când privesc numere, litere sau cuvinte, așa cum li se întâmplă sinestezicilor, iar studierea acestor persoane poate face lumină asupra mecanismelor care dirijează atenția conștientă”, mai crede specialistul.

Sursa: Le Scienze

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here