0
(0)

Reconstrucția a nu mai puțin de 27 de schelete, dintre fosilele vechi de circa 400.000 – 500.000 de ani descoperite la Atapuerca, Spania, schelete aparținând speciei Homo heilderbergensis a schimbat radical concepția cercetătorilor cu privire la acest prezumptiv strămoș al Omului de neanderthal și al speciei umane.

 

Considerat unul dintre cei mai înalți și solizi hominizi care a existat vreodată, Homo heidelbergensis pare că nu a fost în realitate decât cu puțin mai înalt decât scundul Homo neanderthalensis.

Descoperirea unor oase ale picioarelor care indicau o înălțime neobișnuită pentru un hominid preistoric (circa 2,15 metri înalțime) i-a derutat pe oamenii de știință care le-au analizat. De aici și ipoteza că acest hominid a fost probabil cel mai înalt din genul Homo. Reconstrucția a 27 de schelete dintre miile de rămășițe descoperite în Spania a arătat însă o altă imagine a acestui individ primitiv.

\"(w540)

„Este o colecție incredibilă de fosile hominide, iar studiile noastre îl arată acum pe Homo heidelbergensis într-o lumină cu totul nouă. E adevărat că primii au ieșit la lumină indivizii înalți, dar să nu uităm că și printre neanderthalieni au existat indivizi cu o înălțime peste medie. Estimările finale au venit după ce am reușit să completăm cel puțin 25 de indivizi, iar datele indică o înălțime cu puțin peste cea a Omului de neanderthal”, susține Jose Miguel Carretero Diaz, cercetător la Laboratorul pentru Studiul Evoluției Umane din cadrul Universității din Burgos.
Omul de Cro-Magnon rămâne astfel cel mai înalt hominid, cu o medie de circa 1,90 metri înălțime, în timp ce înălțimea medie a celorlalte specii hominide a rămas constantă pentru aproximativ 2 milioane de ani.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here