0
(0)

Folosind metode de investigație moderne ale unei crime, specialiștii conduși de Dr. Albert Zink, de la Institutul pentru Mumii și Otzi de la Bolzano, Italia, au reușit să descifreze tainele unei crime ce a avut loc acum peste 3.000 de ani.

 

Documentele vremii indicau faptul că Ramses al III-lea a fost victima unei tentative de asasinat organizată chiar de una dintre soțiile sale și de unul dintre fiii săi. Ceea ce nu au spus papirusurile egiptene este dacă tentativa a fost încununată de succes sau nu. Conspirația a fost condusă de Tyie, cea de a doua dintre cele două soții cunoscute ale faraonului, și de fiul acesteia, prințul Pentawere.

Scanarea modernă a mumiei a indicat însă o rană severă în zona gâtului, o leziune adâncă de circa 7 centimetri, care a secționat traheea, esofagul și vasele de sânge adiacente, o rană care ar fi provocat moartea imediată, susțin cercetătorii. Gâtul victimei a fost apoi înfășurat strâns cu un fular de lână, nu înainte ca în rană să fie introdusă o amuletă care să asigure vindecarea în viața de apoi.

\"(w540)

Documentele contemporane asasinatului susțin că în procesul ce a urmat, prințul Pentawere a fost găsit vinovat de participarea la conspirație, sentință ce l-a determinat pe acesta să recurgă la suicid.

FACTS:
•    Ramses al III-lea este unul dintre cei mai cunoscuți faraoni egipteni, mai ales datorită războaielor pe care le-a purtat în cel de-al 8-lea an de domnie împotriva misterioaselor popoare ale mării ce distruseseră în timp record imperiile hitit, micenian și minoan.
•    În anii 6 și 11 ai domniei ce a durat între 1186 – 1155 î.Hr., Ramses al III-lea a luptat împotriva triburilor libiene invadatoare, în două mari campanii ce au avut loc în Delta Nilului.
•    Costurile acestor bătălii au fost atât de mari, încât Egiptul a intrat într-un colaps economic din care nu a mai ieșit niciodată, o urmare directă a acestor eforturi financiare fiind și prăbușirea celei de a 20-a dinastii faraonice din care făcea parte și Ramses al III-lea.
•    Ramses al III-lea a rămas în istorie și ca primul faraon în timpul domniei căruia a avut loc primna grevă a muncitorilor din istorie.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here