Prima misiune privată de aprovizionare a ISS s-a încheiat cu succes, capsula Dragon amerizând în Oceanul Pacific ieri la ora 15:42GMT, fiind ulterior recuperată, cu ajutorul unor ambarcațiuni rapide.

 

Întoarcerea capsulei pe Terra a început ieri dimineaţă, la ora 09:49GMT, când s-a desprins de braţul robotic lung de 17,5 metri, al ISS, Canadarm2.

Dragon a căzut în locul stabilit, la o distanţă de 900 km de Peninsula Baja, întoarcerea sa pe Pământ fiind supravegheată de mai multe ambarcaţiuni şi avioane : „Este o zi fantastică…sunt copleşit de bucurie” a declarat în urma succesului preşedintele SpaceX, Elon Musk.

Misiunea Dragon a fost una cu rol demonstrativ, pentru a sublinia capacitatea SpaceX de a aproviziona cu succes Staţia Spaţială Internaţională.

Succesul misiunii, finalizată cu succes prin recuperarea capsulei şi a conţinutului acesteia, a dus la încheierea unui contract în valoare de 1,6 miliarde dolari între SpaceX şi NASA, în cadrul căruia vor mai avea loc încă 12 misiuni de aprovizionare.

 

Sursa

Sursa Foto: NASA