0
(0)

Prima misiune privată de aprovizionare a ISS s-a încheiat cu succes, capsula Dragon amerizând în Oceanul Pacific ieri la ora 15:42GMT, fiind ulterior recuperată, cu ajutorul unor ambarcațiuni rapide.

 

Întoarcerea capsulei pe Terra a început ieri dimineaţă, la ora 09:49GMT, când s-a desprins de braţul robotic lung de 17,5 metri, al ISS, Canadarm2.

Dragon a căzut în locul stabilit, la o distanţă de 900 km de Peninsula Baja, întoarcerea sa pe Pământ fiind supravegheată de mai multe ambarcaţiuni şi avioane : „Este o zi fantastică…sunt copleşit de bucurie” a declarat în urma succesului preşedintele SpaceX, Elon Musk.

Misiunea Dragon a fost una cu rol demonstrativ, pentru a sublinia capacitatea SpaceX de a aproviziona cu succes Staţia Spaţială Internaţională.

Succesul misiunii, finalizată cu succes prin recuperarea capsulei şi a conţinutului acesteia, a dus la încheierea unui contract în valoare de 1,6 miliarde dolari între SpaceX şi NASA, în cadrul căruia vor mai avea loc încă 12 misiuni de aprovizionare.

 

Sursa

Sursa Foto: NASA

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here