0
(0)

Fie că ai chef de un film cu final fericit, fie că starea ta ar favoriza mai degrabă aprecierea unei încheieri sumbre a poveștii, media player-ul MyndPlay îți citește gândurile și îți furnizează un deznodămând al filmului urmărit adecvat dispoziției tale. Sistemul constă dintr-un electroencefalograf (EEG) care se montează pe cap și un software special conceput de britanicul Tre Azam.

 

Casca MyndPlay este opera producătorului de senzori pentru unde cerebrale NeuroSky, companie pionieră în domeniul jocurilor video jucate cu mintea, iar ea măsoară nivelurile de concentrare și de relaxare ale utilizatorului atunci când acesta interacționează cu un film, dar și cu muzica, cu jocurile și cu alte aplicații incluse în pachetul dispozitivului.

Urmărind un film special MyndPlay, scenele și intriga se pot schimba în funcție de reacțiile cerebrale ale privitorului la desfășurarea poveștii. Azam și creatorii MyndPlay urmăresc, de asemenea, să exploateze potențialul tehnologiei ca intrument edicațional și terapeutic.

Potrivit producătorlor, doarece sistemul este capabil să măsoare răspunsul creierului uman la diferiți stimuli, el poate fi folosit pentru „dezvoltarea unui control mental și emoțional sporit”. Alte aplicații ale tehnologiei sunt intuite pentru școli, pentru corporații, pentru antrenamente sportive, pentru sănătatea mentală și pentru publicitate. Kit-ul MyndPlay se comercializează la prețul de 120 – 155 de euro, în funcție de dotările pachetului.

Desigur, problema cu sisteme de geul MyndPlay este că nu există prea multe filme cu final variabil și nici alte tipuri de conținut care să reacționeze la undele cerebrale ale unei persoane. Azam susține că a încercat deja să dezvolte o platformă pentru a asista și a încuraja producția de materiale video în cadrul a ceea ce el consuideră a fi „un nou gen de film”.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here