0
(0)

Ruşii au întâmpinat serioase probleme în ultimul timp. Ultimul incident al Roscosmos a dus la amânarea lansării noului echipaj al ISS, după ce în timpul unui zbor de test s-au descoperit scurgeri la o capsulă Soyuz. Cu toate acestea, oficialii NASA consideră rachetele Soyuz ca reprezentând cel mai de încredere sistem spaţial.

 

Ultimul incident al ruşilor a amânat înlocuirea echipajului Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), astfel că Dan Burbank, Anton Shkaplerov şi Anatoly Ivanishin vor rămâne pe orbită până la sfârşitul lunii aprilie, iar americanul Don Petit, alături de olandezul Andre Kuipers şi rusul Oleg Konenko, până la sfârşitul lui iunie. Aceştia din urmă vor avea la acel moment 193 zile petrecute în spaţiu, aproape de limita de 200 de zile impusă de NASA.

Agenţia Spaţială Americană este deocamdată dependentă de Rusia, pentru aprovizionarea ISS, astfel că oficialul NASA Michael Suffredini şi-a exprimat încrederea în „puterea de concentrare şi în capacităţile celor care construiesc aceste sisteme (Soyuz)”.

De fapt, cel puţin până la lansarea rachetelor private americane Space X, NASA este obligată să aibă încredere în sistemul Soyuz. Potrivit oficialilor Space X, naveta construită de Dragon nu va fi lansată mai devreme de sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, după ce lansarea programată pentru această lună a fost amânata.

\"(w540)

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here