0
(0)
  • În România, hackathonul se va desfășura online, în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași
  • La a 10-a ediție, NASA Space Apps Challenge reunește în parteneriat zece agenții spațiale
  • Tema evenimentului din acest an este „Puterea lui zece”
  • Anul acesta, Space Apps va adăuga patru noi categorii tematice

București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, 19 august, 2021: NASA Space Apps Challenge deschide înscrierile celei de-a zecea ediții a hackathonului care se va desfășura  simultan, online, în perioada 2-3 octombrie, în patru orașe din România și în alte sute de locuri din întreaga lume. Tema evenimentului din acest an este “Puterea lui zece”, prin care NASA aniversează cele zece ediții desfășurate până acum, dedicate inovației, colaborării și comunității.

Pentru a marca a zecea ediție a celui mai mare hackathon din lume și a implica un număr și mai mare de comunități, anul acesta NASA Space Apps Challenge reunește în parteneriat zece agenții spațiale: ESA (Agenția Spațială Europeană), Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială, Agenția Spațială Canadiană, Agenția Spațială Australiană, Agenția Spațială Braziliană, Comisia Națională pentru Activități Spațiale din Argentina, Agenția Spațială Paraguayană, Agenția Spațială Națională din Africa de Sud și Agenția Spațială Națională din Bahrain se vor alătura agenției NASA.

Tema evenimentului din acest an este “Puterea lui zece”. Anul acesta, Space Apps va adăuga patru noi categorii tematice, ridicând la zece numărul premiilor globale. Categoriile de premii vor fi anunțate în săptămânile următoare. Entuziaștii sunt invitați să se inspire și din filmele de pe Youtube ale NASA Space Apps Challenge.

La NASA International Space Apps Challenge sunt invitați să participe oameni de știință, antreprenori, designeri, ingineri, pasionați de tehnologie, povestitori, producători, constructori etc. din întreaga lume. Timp de 48 de ore, aceștia vor accesa datele deschise ale NASA și vor lucra împreună pentru a găsi soluții ingenioase pentru probleme reale, de pe Pământ și din spațiu, pe care NASA le propune spre soluționare în această ediție a hackathonului. Proiectele depuse vor fi evaluate de experții agenției spațiale și vor fi selectați câștigătorii pentru cele zece premii globale.

În România, hackathonul se va desfășura online în orașele București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

În România, cel mai mare hackathon din lume este organizat de ROTSA, DiFine PR și ClujHub și se va desfășura online în patru orașe. Doritorii pot completa aplicația de înscriere disponibilă pe paginile dedicate orașelor București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. Paginile dedicate pot fi identificate aici. Înscrierile se pot face aici. Mai multe detalii despre evenimentul din acest an sunt disponibile aici sau pe Facebook aici.

NASA International Space Apps Challenge multiplică inteligența creatoare a zeci de mii de oameni din întreaga lume care gândesc împreună și construiesc o lume mai bună. Diversitatea și complexitatea challenge-urilor pe care NASA le propune în fiecare an sunt extrem de stimulative și mobilizatoare. Inovația și împărtășirea de idei m-au entuziasmat întotdeauna și mereu am căutat să mă aflu în mijlocul acțiunii. Mă bucur să pun umărul la participarea României la cel mai mare hackathon din lume, unic prin colaborarea pe care o prilejuiește și prin câte minți și comunități aduce împreună. Contribuim astfel la formarea noii generații de talente și de specialiști, care învață să-și unească toate resursele, pentru că problemele globale pot fi rezolvate numai global”, a declarat Tudor Pasc, Manager de proiect NASA Space Apps Challenge București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași & Managing Partner ClujHub.

Hackathonul internațional NASA Space Apps Challenge este un program inovator de incubare al NASA, organizat anual. Programul cooptează mii de oameni din întreaga lume, care lucrează cu datele deschise ale NASA într-un sprint de 48 de ore. De la lansare, în anul 2012, NASA Space Apps Challenge a cooptat peste 150.000 de oameni din peste 150 de țări și teritorii.

Conceptul Space Apps mizează pe colaborare, creativitate și gândire critică, stimulează interesul pentru știința și explorarea spațiului și a Pământului și încurajează creșterea și diversitatea în rândul următoarei generații de oameni de știință, tehnologi, designeri și ingineri. Space Apps este administrat de Divizia de Științe a Pământului, Direcția Misiunii Științifice, la sediul NASA din Washington, DC. Edițiile anterioare NASA Space Apps Challenge București pot fi surprinse aici și aici

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here