0
(0)

Potrivit  Nasa, pe data de 7 februarie 2012, compania SpaceX, cu sediul în California, va lansa pe orbita Pământului nava spațială Dragon, în cadrul primei misiuni din istoria explorării spațiului cosmic în care o organizație privată asigură aprovizionarea Stației Spațiale Internaționale (ISS).

 

Odată ajunsă pe orbită, la o distanță de aproximativ patru kilometri de ISS, Dragon va derula o serie de proceduri de verificare pentru a-și testa sistemele și pentru a valida operabilitatea diverșilor senzori din dotare. Dacă totul va funcționa optim, atunci vehiculul spațial va andoca la stația orbitală, asistat de brațul robotic din dotarea acesteia.

Nava spațială Dragon nu va găzdui echipaj la bord, iar proviziile pe care le va transporta către ISS n-au importanță capitală, în eventualitatea că misiunea va eșua. La revenire, Dragon se va prăbuși în Oceanul Pacific, aproape de coasta vestică a SUA, lângă California.

SpaceX este doar una dintre cele câteva firme private care urmăresc să preia sarcina de aprovizionare și transport al astronauților către ISS din grija Nasa, ca urmare a întreruperii programului Navetei Spațiale mai devreme în acest an. În prezent, SUA trebuie să își „cumpere loc” la bordul aeronavelor rusești Soyuz, prin urmare este entuziasmată de cooperarea cu SpaceX și cu Orbital Sciences Corporation.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here