0
(0)

 

Cel mai așteptat model Alfa Romeo al deceniului intră de astăzi, 1 februarie 2017, în slujba IPJ Ilfov. Noua Alfa Romeo Giulia îmbracă hainele Poliției și își pune toți caii putere la dispoziția serviciului rutier, în cadrul unui parteneriat pe un an de zile încheiat între IPJ Ilfov și importatorul Auto Italia.

Configurația aleasă pentru această misiune este Veloce, animată de un propulsor 2.0 turbo de 280 CP, mașina accelerând de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde și atingând o viteză maximă de 240 km/h. Datorită sistemelor avansate de injecție, Giulia Veloce oferă un răspuns rapid la apăsarea pedalei de accelerație pe toată plaja de turații și asigură eficiență în ceea ce privește consumul de carburant.  Propulsorul este conectat la o transmisie automată în 8 rapoarte, puterea ajungând la toate roțile prin intermediul sistemului de tracțiune integrală Q4.

Modelul Alfa Romeo Giulia din dotarea IPJ Ilfov dispune de sisteme avansate de asistență, care demonstrează atât performanță în deplasare, cât și preocuparea inginerilor Alfa Romeo pentru siguranța rutieră.

  • Sisteme standard: Forward Collision Braking (detectarea obstacolelor sau a altor vehicule aflate pe traiectoria mașinii, cu atenționarea șoferului în cazul unei coliziuni iminente), Autonomous Emergency Brake (capabil să oprească autonom mașina de la viteze de până la 65 km/h; disponibil cu funcție opțională de recunoaștere a pietonilor), Lane Departure Warning (monitorizează și detectează părăsirea neintenționată a benzii de către șofer), Blind Spot Monitoring & Rear Cross Path Detection (asistă șoferul în depășiri, la schimbarea benzilor sau la manevre în marșarier);
  • Integrated Brake System (IBS), introdus în premieră mondială pe Giulia, integrează cu succes componentele electronice și mecanice pentru a reduce distanța de frânare (de la 100 la 0 km/h în doar 38,5 metri);
  • Cel mai precis sistem de direcție din segment;
  • Sistem exclusiv AlfaLink Technology, care menține amprenta anvelopei constantă în viraje și poate face față unor accelerații laterale amplificate.

Autospeciala Alfa Romeo este dotată cu sisteme optice și acustice, destinate activităţilor de Poliţie Rutieră, și va acoperi zona de nord a județului Ilfov. Giulia va fi prezentă pe Autostrada A3, DN1 și Centura Bucureștiului, dar și pe raza localităților Buftea, Snagov și Otopeni.

România este a doua țară în care Alfa Romeo Giulia devine autospecială de poliție, după Italia, unde versiunea Quadrifoglio (2,9 turbo V6 510 CP) însoțește Carabinerii în misiuni speciale, iar Veloce escortează misiunile instituționale ale Poliției de Stat.

Despre Alfa Romeo Giulia
Alfa Romeo oferă emoție, personalitate și substanță, datorită istoriei sale bogate și a combinației captivante dintre tehnologia de vârf, performanța inspirată din motorsport și design-ul italian seducător. Alfa Romeo Giulia este noua expresie a mărcii din Milano, lansată anul trecut și deja câștigătoare a 27 de premii internaționale, votată “Cea mai frumoasă mașină a anului” și evaluată cu 5 stele de siguranță Euro NCAP.
Noua Giulia este disponibilă în România în patru niveluri de echipare (Giulia, Super, Veloce și Quadrifoglio) și șase variante de motorizare, oferind plaje de putere de la 150 CP până la 510 CP, disponibile cu tracțiune spate sau tracțiune integrală.

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?