0
(0)

Echipată cu un motor de 1.500 de centrimetri cubi și având o carlingă etanșată penumatic, ambarcațiunea Innespace Seabreacher X, prevăzută cu șase înotătoare asemănătoare celor ale unui delfin, reinventează transportul nautic personal. Vehiculul mai este dotat cu un periscop digital și cu sistem de sunet compatibil cu dispozitivele iPod.

 

Înotătoarea posterioară

Înotătoarea posterioară superioară a lui Seabreacher funcționează asemenea unui eleron pentru un automobil.  Atunci când nava se deplasează pe sub apă, direcționarea jetului creat de motor  înspre coadă generează o forță de presiune care împinge în jos spatele vehiculului acvatic și înalță botul, lansând „delfinul” la suprafața apei.

Jetul acvatic

Un singur jet de apă controlează atât propulsia cât și manevrarea vehiculului. El este orientat cu ajutorul a două pedale amplasate în carlingă și poate fi astfel direcționat încât Seabreacher să vireze, să se scufunde, sau să revină la suprafață.

Motorul

Motorul pe combustie de 260 cai putere- similar cu cele folosite de Jet Ski-uri – generează viteze de 80 km/h la suprafața apei și de 40 km/h dedesubt pentru Seabreacher. Absorbția de aer prin intermediul aripioarei dorsale îi permite motorului să tragă oxigen chiar și atunci când nava se află sub apă.

Aripioarele laterale

Două aripioare laterale controlabile manual asigură manevrabilitatea aparatului. Aplecarea lor spre înainte scufundă „vehiculul”, iar înclinarea lor spre înapoi îl ajută să se ridice. O înclinare simultană în antiteză a aripioarelor imprimă navei o mișcare de rotație în jurul propriei axe atât la suprafața apei cât și dedesubtul său.

Carlinga

Carlinga etanșată pneumatic este echipată cu două locuri, cu GPS, cu dock de iPod și cu difuzoare.  De asemenea, ecranele LCD din bord redau în timp real imaginile captate de camera montată pe aripioara dorsală, cameră ce funcționează ca un periscop digital.

Cumpără-ți și tu

Innespace Seabreacher X are un preț începând de la 81.000 de dolari și poate fi achiziționat direct de la producător.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here