0
(0)

Teoretic, pericolul unui Armaghedon nuclear a început să se relaxeze treptat cu peste 20 de ani în urmă, odată cu finele Războiului Rece dar, practic, se estimează că există în lume la ora actuală circa 23.000 de focoase nucleare, destul cât să pună capăt vieții pe Terra.

 

Nu este neapărat încurajator dar, acum, cei care sunt curioși să afle ce pagube poate aduce o rachetă nucleară asupra orașului, sau așezării, unde locuiesc, pot face acest exercițiu virtual cu ajutorul unei noi aplicații online ce furnizează informații detaliate cu privire la efectele unei astfel de catastrofe.

Nukemap” (Harta Nucleară, în traducere aproximativă), așa cum se numește proiectul, este realizarea lui Alex Wellerstein, istoric de științe în cadrul Institutului American de Fizică, care a dorit să prezinte scara distrugerilor de care sunt capabile armele nucleare.

Aplicația, care folosește Google Maps, le permite utilizatorilor să aleagă orice destinație din lume și apoi să „lanseze” asupra acesteia o bombă nucleară cu o încărcătură la alegere (fie fictivă, fie dintr-o listă cu focoase existente).

Plasând markerul aplicației în dreptul Bucureștiului și „detonând” asupra capitalei românești bomba Russian Tsar de 100 de megatone – cea mai puternică bombă creată vreodată, oficial – ne putem convinge de cât de teribilă este perspectiva unui război nuclear.

Judecând după datele furnizate de aplicația Nukemap, bomba cu pricina ar ucide toată populația Bucureștiului și pe cea din zona metropolitană pe o rază de circa 33 de kilometri pornind din centrul orașului și ar provoca arsuri pe pielea tuturor celor expuși pe o rază de aproape 80 de kilometri de la epicentru.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here