0
(0)

Fotograful de notorietate Dennis Manarchy și-a petrecut peste zece ani din viață pentru a construi manual o cameră foto cu lungimea de 10 metri, înaltă de 4 metri și lată de aproape 2,5 metri, care realizează negative ce măsoară peste 1,8 metri înălțime și captează detalii vizuale incredibile.

 

Planul artistului-inginer este acela de a călători cu invenția sa unică prin toată America și a fotografia portretele și istoria culturilor care dispar treptat din SUA în mediile lor naturale.

Uriașele negative permit realizarea unor afișe de aproape 7,5 metri ce ilustrează detalii atât de clare încât privitorul poate observa arborescența irisului unui subiect pozat, o geană pe fața unui copil, sau porii individuali din pielea unei persoane, potrivit lui Manarchy.

Odată ce prototipul va fi gata, fotograful se va angaja în proiectul „Culturi care se sting – Un portret american”, în cadrul căruia va transporta camera-gigant pe o distanță de peste 320.000 de kilometri, de-a lungul și de-a latul a 50 de state, urmărind să creeze co colecție de fotografii și de povești menite să aducă un tribut istoriei culturilor americane care au dat formă poporului Statelor Unite.

Manarchy plănuiește să fotografieze eschimoși, americani nativi, cowboys, appalași, cajuni, deținători ai unor decorații de onoare din al Doilea Război Mondial și alții asemenea lor. În versiunea finală, camera va fi asamblată încât să arate asemenea unui aparat foto tradițional cu burduf.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here