0
(0)

Două persoane au decedat în timpul unui incendiu declanșat la o bază de cercetare din Antarctica. Este vorba despre Baza Braziliană Comandante Ferraz, ce a fost distrusă în proporție de 70% în urma incendiului produs de o explozie a generatorului de curent al stabilimentului, în data de 25 februarie.

 

Surprinzător poate, în Antarctica riscul de incendiu este foarte ridicat din pricina uscăciunii aerului, motiv pentru care majoritatea bazelor de aici au structuri separate între ele de distanțe mari, fiind construite din materiale inflamabile.

Totuși, potrivit lui Ian Dunn, de la British Antarctic Survey, din Cambridge, Marea Britanie, incendiile mari sunt ceva neobișnuit aici. În ultimele zeci de ani doar în  2001, la Baza Rothera, s-a mai întâmplat un incident similar, atunci când un scurtcircuit a aprins un foc ce a distrus un laborator întreg. Atunci, clădirea a fost evacuată și nimeni nu a fost rănit. În cazul actual, cei doi bărbați uciși de flăcări în baza Comandante Ferraz au rămas în interior, posibil pentru a încerca să stingă focul.

Cercetătorii bazei incendiate studiau ecosistemele marine și de coastă din Antactica, care suferă schimbări ca urmare a variațiilor climatice. În incendiu s-au pierdut echipamente în valoare de milioane de dolari, iar personalul rămas în viață a fost transportat ulterior în Brazilia pentru perioada iernii antarctice.

Guvernul Brazilian susține că va reconstrui baza Comandante Ferraz, dar aceasta va dura doi ani. În acest timp, cercetătorii brazilieni vor trebui să folosească bazele din Antarctica ale altor țări.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here