0
(0)

A doua veste bună este că versiunea publică de test a ultimului sistem de operare al companiei din Seattle este gratuită.  Mai mult, Windows 8 poate fi instalat şi pe tablete, însă premiera existenţei unui sistem Windows  pe dispozitive cu procesor ARM va avea loc abia spre sfârşitul anului.

 

Windows 8 reprezintă o schimbare majoră, cel puţin ca aspect, pentru sistemele de operare Microsoft, noua interfaţă Metro amintind mult de sistemele de operare ale smartphone-urilor şi tabletelor, nu numai prin compatibilitatea cu tehnologia touch-screen, dar şi prin aşezarea pe ecran a meniurilor. Specialiștii numesc noul Windows 8 drept cel mai radical facelift de la Windows 95 încoace.

O altă noutate adusă de Windows 8 referitoare la look este lipsa „legendarului” buton Start, precum şi prezenţa unui lock-screen personalizat, în care vor fi prezentate câteva informaţii utile, precum notificatoare de mesaje şi e-mail, alături de oră şi dată.

\"(w540)

Microsoft Windows 8 este realizat în două variante: una pentru calculatoarele „clasice” desktop, laptop, netbook şi una dedicată smartphone-urilor şi tabletelor. Deşi versiunea PC este distinctă de cea mobilă, aplicaţiile Windows 8 vor putea fi rulate pe telefoanele cu sistem Windows Phone.

Pentru utilizatorii posesori de tablete ai noului Windows 8, Microsoft oferă gratuit noul Office.

\"(w540)

Spre bucuria unora dintre utilizatori şi spre dezamăgirea altora, ambele versiuni ale Windows 8 împart aceeaşi interfaţă Metro, realizată în stilul actualului Windows Phone. Vestea bună pentru cei care nu agreează această nouă interfaţă, este că ea poate fi dezactivată foarte uşor.

\"(w540)

Potrivit experţilor din industria IT, noul Windows 8 trebuie să fie unul bun, rapid şi de încredere de la bun început, pentru ca Microsoft să facă faţă rivalilor, având în vedere faptul că, deşi Microsoft este încă o companie profitabilă (mai mult datorită XBOX decât sistemelor de operare PC sau mobile), în ultimul timp vânzările de Windows au scăzut.

Data lansării oficiale a noului Windows 8 nu este cunoscută încă, aceasta urmând să aibă loc cândva în luna octombrie a anului curent. Până atunci, puteţi descărca gratuit pentru a testa Windows 8 Consumer Preview (echivalentul unei versiuni beta, denumire la care Microsoft a renunţat) aici.

 

Sursa Foto: Microsoft

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here