0
(0)

Armata americană implică un nou elicopter de tip dronă în războiul din Afghanistan. Este vorba, de fapt, despre trei  unități din același model echipate cu cel mai puternic senzor optic din dotara forțelor SUA.

 

Pănă la primăvară, soldații vor pilota de la distanță elicopterul A 160 Hummingbird, de la Boeing, pentru a observa de la înălțime teritorii vaste ale Afghanistanului, cu ajutorul Sistemului Imagistic de Supraveghere Ubicuă în Timp real a Solului (ARGUS).

Cât de puternic este ARGUS? Ei bine, sistemul înglobează un angrenaj optic de 1,8 gigapixeli, constând în 92 de senzori cu rezoluția de cinci megapixeli. O singură   „clipire a ochiului” lui ARGUS acoperă dintr-un foc o suprafață de circa 93 km2, depinzând de calitatea rezoluției. Sistemul le va oferi piloților aflați la distanță cel puțin 65 de ferestre video independente, scalabile, în timpul unei sesiuni de urmărire. Într-o singură zi, ARGUS va colecta șase petabytes de imagini video – echivalentul a 79,8 ani de conținut video HD.

Hummingbird-ul pe care va fi montat sistemul are o autonomie de zbor de 20 de ore și poate survola cerurile la altitudinea de 4.500 de metri. Chiar și dacă insurgenții se despart și se împrăștie în toate direcțiile, drona toti îi va putea depista pe toți de la zeci de kilometri depărtare. În viitor, ARGUS ar putea fi montat și pe dirijabilul Blue Devil 2, dacă acesta se va califica pentru a fi folosit în Afghanistan în 2012.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here