0
(0)

O bilă metalică de dimensiuni apreciabile a căzut din cer pe un câmp din Namibia, determinând autoritățile statului african să sesizeze NASA și ESA.

 

Sfera, goală pe dinăuntru, are o circumferință de 1,1 metri și a fost descoperită în apropierea unui sat din nordul țării, la circa 750 de kilometri depărtare de capitala Windhoek. Potrivit investigatorilor, localnicii ar fi auzit mai multe explozii în zilele anterioare descoperirii obiectului misterios.

Cu un diametru de 35 de centimetri, sfera are o suprafață aspră și pare să fie alcătuită din „două jumătăți sudate împreună”. De asemenea, a fost construită  „dintr-un aliaj cunoscut omului”, cântărind șase kilograme, au mai declarat autoritățile.

Obiectul a fost descoperit la 18 metri distanță față de punctul de aterizare, un crater adânc de 33 de centimetri și larg de 3,8 metri. Mai multe astfel de bile s-au prăbușit în ultimii 20 de ani în Africa, în Australia și în America Latină, potrivit unor articole de pe Internet.

Sfera a fost descoperită la jumătatea lunii noiembrie, dar autoritățile au derulat mai întâi teste înainte să anunțe evenimentul. Potrivit inspectorului general de poliție Vilho Hifindaka, sfera nu prezintă niciun fel de risc, nefiind un dispozitiv exploziv, ci mai degrabă unul gol pe dinăuntru, ca o carcasă.

Sursa

Foto: National Forensic Science Institute via PhysOrg

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here