0
(0)

Osul artificial, creat cu ajutorul celulelor stem și al unui nou tip de plastic, ar putea fi întrebuințat în viitorul apropiat pentru vindecarea membrelor fracturate.

 

Combinarea celulelor sușă ale osului cu un material rigid degradabil care se inserează în oasele fracturate și le stimulează regenerarea a fost pusă la punct de cercetătorii Universităților din Edinburgh și dn Southampton.

Cercetătorii au dezvoltat materialul cu ajutorul unei structuri scheletice tip figure care îi permite sângelui să o traverseze, făcând posibilă atașarea celulelor stem din măduva osoasă a pacientului de material și generarea unui nou țesut osos în acest fel. În timp, plasticul se degradează lent pe măsură ce implantul este înlocuit de osul proaspăt crescut.

Specialiștii au dezvoltat materialul prin amestecarea a trei tipuri de plastic. Ei au folosit o tehnică foarte nouă de contopire și testare a sute de combinații posibile, pentru a identifica amestecul optim – robust, ușor și capabil să susțină celulele stem tipice țesutului osos. Rezultate de succes au fost apoi demonstrate în laborator și prin teste pe animale, direcționând acum atenția cercetătorilor asupra evaluărilor clinice omenești.

Sursa

Foto: Shutterstock

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here