0
(0)

Echipată cu funcție de electroșoc de mare voltaj, cu videocameră, pointer laser și  lanternă, mânușa denumită BodyGuard este un nou instrument în arsenalul autorităților care încearcă să combată violența și infracționalitatea.

 

Dispozitivul, din nailon balistic de forma unei mâneci, acoperă antebrațul stâng al purtătorului cu o platătoșă dură. Cei patru electrozi amplasați pe porțiunea sa superioară, deasupra încheieturii palmei, sunt capabili să genereze un arc electric având tensiunea de 500.000 de volți.

Inveția a fost proiectată de David Brown, cameraman, editor și producător, în parteneriat și cu finanțarea prietenului său Kevin Costner, actor hollywoodian ce a interpretat rolul gărzii de corp în celebrul film „The Bodyguard”, alături de cântăreața Whitney Houston.

Brown a dezvoltat conceptul în anul 2004, încercând să intervină împotriva diferitelor tipuri de asalt violent, cu o soluție acționată instinctiv atunci când o victimă este agresată în vreun fel. Șapte ani și 30 de prototipuri mai târziu, Brown are, în sfârșit, un prototip gata să fie prezentat și demonstrat publicului.

Componentele dispozitivului sunt dispuse ergonomic și accesibil, dar mai ales astfel încât utilizatorii să nu se curenteze singuri. Fasciculul laser ajută la direcționarea obiectivului unei camere de înaltă definiție către un atacator, ceea ce, crede Brown, îl va descuraja atunci când acesta va înțelege că este filmat.

BodyGuard a debutat în luna mai, cu ocazia evenimentului organizat anual de către Departamentul pentru Justiție din SUA, în incinta unui penitenciar dezafectat din West Virginia, ce are ca scop prezentarea la zi a antrenamentelor și a tehnologiilor de menținere a ordinii.

Prima unitate demonstrativă BodyGuard va fi eliberată exclusiv pentru departamentul șerifului din Los Angeles, mai târziu în acest an.  Brown susține că versiuni ulterioare ale armei ar putea include senzori chimici, un translator electronic și chiar cititoare biometrice pentru agenții de securitate din aeroporturi.

Mâneca, ce permite pielii să respire, cântărește numai 1,2 kilograme și este încapsulată într-o cochilie dură care acoperă antebrațul. Un comutator pregătește aparatul de electroșocuri pentru a fi declanșat, iar un buton poziționat în palmă îl activează. Butoane similare acționează laserul, camera și lanterna.

Sursa (click pentru video)

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here