0
(0)

Tehnologia imprimantelor 3-D a început să fie întrebuințată în producerea diferitelor obiecte, de la cele cu rol de amuzament (figurine) și până la obiecte de real folos (implanturi scheletice). Acum, o astfel de imprimantă 3-D a fost folosită pentru construirea unei componente de mitralieră AR-15 de calibru .223, care a intrat perfect în structura unei atare arme de foc funcționale.

 

Constructorul, care se recomandă sub pseudonimul „HaveBlue”, a realizat porțiunea de AR-15 care găzduiește toate componentele active ale mitralierei (inclusiv ansamblul declanșator și lăcașul pentru magazia de muniție) folosind un model mai vechi de imprimantă 3-D intitulat „Stratasys”. HaveBlue a produs componenta armei alimentând imprimanta cu plastic ABS, avand la baza copolimeri Acrilonitril-Butadien-Stiren, dar a modificat puțin aspectul original îngroșând anumite porțiuni pentru a suplini componența mentalică a piesei originale.

Deși unii și-au expriamt scepticismul cu privire la siguranța și la fiabilitatea armei, acuzând că porțiunea polimerică va ceda și va răni serios utilizatorul, autorul a declanșat fără probleme 200 de proiectile în cadrul unei demonstrații, cu ajutorul AR-15-lui modificat.

Cu siguranță nu este vorba despre prima componentă a unei arme de foc realizată vreodată la o imprimantă 3-D, dar ar putea fi prima care face parte dintr-o mitralieră complet funcțională. De asemenea, firește că evenimentul are unele implicații morale destul de delicate, întrucât alimentează justificat temerea că, pe măsură ce imprimantele 3-D devin tot mai populare, diverși indivizi își vor putea produce singuri arme periculoase neînregistrate pe care să le folosească la comiterea diferitelor infracțiuni.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here