0
(0)

Trecerea asteroidului 2012 DA14 prin vecinătatea Terrei a oferit oamenilor de știință posibilitatea de a îl observa cu diferite instrumente, printre acestea numărându-se și radarul.

 

Așa cum vă spuneam, atunci când anunțam sosirea asteroidului 2012 DA14, trecerea lui prin apropierea Terrei a oferit ocazia studierii lui cu ajutorul radarelor. Ele pot să ajute la obținerea de imagini de detaliu, astfel încât să poată fi determinată forma asteroidului.

În clipul care urmează, realizat de către oamenii de știință de la NASA JPL, au fost folosite 72 de cadre realizate de către antena, cu diametrul de 70 m, Rețelei de Comunicații Spațiale Îndepărate (Deep Space Network) din Goldstone, California. Pentru fiecare cadru au fost nevoie de 320 s de colectare de date de către antena din Goldstone. Imaginile au fost obținute în timp ce asteroidul se îndepărta de Pământ. Distanța dintre asteroid și antenă a crescut, pe timpul observațiilor, de la 120.000km la 314.000 km. Rezoluția imaginilor este de circa patru metri per pixel.

Tehnicile radar de observare a asteroizilor permit obținerea de informații asupra mărimii, formei, detaliilor de suprafață și rotației asteroidului. Toate aceste date ajută la calcularea cu o mai bună precizie a traiectoriei viitoare a asteroidului. Cu siguranță, în săptămânile viitoare, pe măsură ce se vor acumula mai multe date obținute cu ajutorul radarelor terestre vom avea o imagini mai detaliate a asteroidului 2012 DA14.

Surse: JPL

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here