0
(0)

A treia ediție a Galei Internaționale de decernare a premiilor Holcim pentru proiecte de construcții sustenabile în Europa și-a anunțat recent câștigătorii în cadrul unei ceremonii organizată la Milano. Compania de arhitectură Realities:United, din Germania, a obținut premiul I pentru propunerea sa Fussbad, un proiect pentru cea mai lungă piscină din lume.

 

Coordonat de arhitectul Tim Edler, conceptul Fussbad implică transformarea unei porțiuni a Râului Spree, din Berlin, într-un „bazin de înot” lung de 745 de metri. Această dimensiune echivalează cu 17 bazine olimpice puse cap la cap. Se speră ca, aplicat, proiectul să le ofere locuitorilor berlinezi un nou mijloc de a folosi centrul istoric al orașului, profitând totodată de o secțiune momentan nefolosită a râului din inima capitalie germane.

Proiectul novator pentru spațiul de 3,9 hectare este „surprinzător de simplu și foarte eficient din punct de vedere al costurilor”. Porțiuni din cheiul Lustgarten ar urma să fie transformate în scări, pentru a servi ca puncte de acces către piscină, în grădini de recreere și în unități funcționale, cum ar fi vestiare, cabine și băi. Planurile mai includ un pat de stuf și trestie, mai înalt, cu suprafața de 1,8 hectare, care ar purifica în mod natural apa drenată către bazin, în timp ce un baraj către capătul mai lăsat al sistemului ar preveni o intruziune a apei nefiltrate din râu.

Transformarea nu doar va crea cea mai lungă piscină din lume, dar va da naștere și unui punct de atracție foarte popular în inima centrului istoric al Berlinului. Juriul concursului european Holcim Awards a caracterizat propunerea ca fiind „un excelent exemplu de ce se poate obține în zonele din inima orașelor care posedă o tradiție bogată și o moștenire culturală pe care publicul local le neglijează”. Poate un proiect asemănător și pentru Dâmbovița, vreodată?

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here