0
(0)

În sfârşit se anunţă veşti bune pentru succesorul Telescopului Spaţial Hubble, după ce la un moment dat acest proiect părea sortit desfiinţării. O subcomisie a Senatului American a adoptat o moţiune, prin care acordă fonduri Telescopului Spaţial James Webb pentru următorul an fiscal.

 

Datorită adoptării acestui act, reprezentanţii forului legislativ american susţin că Telescopul Spaţial James Webb (JWST) va putea fi lansat în anul 2018.

Senatoarea democrată de Maryland Barbara Mikulski declară (într-un pompos stil politicianist totuşi) că „Telescopul creează 2.000 de locuri de muncă şi va conduce la descoperiri şi inovaţii de tipul celor care au făcut America măreată…va inspira viitoarele generaţii americane de oameni de ştiinţă şi inventatori, ce vor avea idei care să conducă la crearea de noi produse şi locuri de muncă.” Mikulski, din a cărei circumscripţie este condus proiectul, este o susţinătoare deschisă a continuării proiectului JWST, ea trebuind să ducă lupte grele cu republicanii, care puneau sub semnul întrebării capacitatea NASA de a utiliza corect miliardele de dolari alocate.

Pentru proiect vor fi alocate 530 milioane dolari în anul 2012, cu 30% mai mult chiar decât fusese solicitat iniţial. Pe de altă parte însă, NASA per total va primi la bugetul pe anul 2012 cu 500 milioane dolari mai puţin decât în acest an.

În ciuda rezolvării temporare a problemei bugetare a proiectului JWST, reprezentanţi ai Societăţii Astronomice Americane îşi exprimă îngrijorarea cu privire la celelalte proiecte ale NASA.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here