0
(0)

Pe 25 mai, de la ora 17 până la ora 22:30, Casa astronomiei și a explorării spațiale devine ParkLake Shopping Center! Vă așteptăm la cel mai prietenos mall pentru observații astro din București – ParkLake Shopping Center, în grădina dinspre parcul Titan.

Ce vom vedea la această ediție a ASTROFEST? (CONTINUARE)

Observații astronomice

Ca în fiecare an, sărbătorim Ziua Astronomiei cu multe telescoape, lunete și tot soiul de experimente de astronomie și de astrofizică pe înțelesul tuturor.

Vom avea în jur de 20 de telescoape îndreptate către obiecte cerești cunoscute sau mai puțin știute de publicul larg. Două dintre instrumentele astro se evidențiază prin dimensiuni speciale, adică mari, pentru că la astronomia observațională ceea ce contează este dimensiunea oglinzii sau a lentilei, după caz. Este vorba despre telescopul cu oglinda de 400 mm diametru al Astroclubului București și de cel de 365 mm al lui Ștefan Pop Coț, membru al astroclubului AstROmania. ATENTIE! Observațiile astronomice încep cu Soarele, chiar de la orele 17, bineînțeles prin filtre speciale. Reamintim că observațiile solare de orice tip se fac numai cu filtru special, altfel riscați să orbiți! Începând cu lăsarea întunericului veți putea admira astrele, ghidați de astronomi, fiecare responsabil cu telescopul lui. Sfatul nostru este să le puneți cât mai multe întrebări și să nu plecați de la ocular fără să vedeți ceea ce vi s-a spus că veți vedea.

Expoziții

Institutul Național de Fizică a Pământului, de la Măgurele, vine cu o expoziție extrem de utilă tinerilor, dar și celor care vor să înțeleagă structura celei de-a treia planete de la Soare, și anume Pământul. Dacă vremea ține cu noi și nu e vânt puternic, vor putea monta o machetă cu Terra în secțiune, de dimensiuni uriașe.

TELESCOAPE.RO împreună cu Asociația Astronomică URANIA vă oferă oportunitatea să vedeți demostrații cu comandă wireless (de pe tabletă sau de pe smartphone) a unui telescop MEADE LX850 complet automatizat și pregătit de astrofotografie, cu o cameră CCD performantă, într-o expoziție cu multe telescoape, unde este posibil să găsiți telescopul mult visat, să aflați cum să alegeti un instrument astronomic sau cum să construiți un observator astronomic automatizat.

SARM va avea o expoziție de astrofotografie. La eveniment va participa cunoscutul astrofotograf Valentin Grigore, de la care veți putea afla detalii legate de fotografierea astrilor precum și despre cât de greu (sau ușor, după caz și implicare) este să învățați constelațiile și poate să deveniți astronomi profesioniști.

Ce mai puteți vedea la ASTROFEST, în afară de expoziții de telescoape, observații astronomice, experimente de astrofizică pe înțelesul școlarilor, povestea Terrei, cum se formează aurorele boreale și Marea Pata Roșie de pe Jupiter, ca să nu mai zic de concursuri cu premii?

Le detaliem pe toate în articolul următor! Urmăriți-ne!

ASTROFEST 2019 este organizat de revista Știință&Tehnică, în colaborare cu ParkLake Shopping Center, cu sprijinul Primăriei Generale a Bucureștiului, prin ARCUB.

ASTROFEST 25 mai 2019 ParkLake Shopping Center

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?