0
(0)

Francezii de la Robopec susțin (în glumă, desigur) că roboțelul lor, botezat Reeti, a sosit de pe altă planetă. După ce-l vezi în acțiune, parcă nici n-ai vrea să crezi altceva. Însă, din păcate, îl descalifică lipsa unui mijloc de deplasare și conectorii cât se poate de pământeni pe care Reeti le dezvăluie atunci când îl întorci cu susul în jos.

 

O „autopsie” tehnică dezvăluie faptul că Reeti are în pântec un computer, niște motorașe electrice, două camere video montate în ochii de plastic moale și niște senzori tactili pentru ca roboțelul să-ți simtă atingerea. Ar mai fi și câteva leduri cu care Reeti își completează expresia de emoție atunci când încerci să-l imiți.

\"(w420)Ce știe să facă Reeti? Cam tot ce-l programezi tu, în limita activităților posibile. Francezii au creat și un program software care seamănă cu un editor audio-video. Îl poți „învăța” să spună orice dorești și să facă tot felul de strâmbături care mai de care mai amuzante, dar nu le face din proprie inițiativă, ci numai atunci când le activezi din respectivul program. Totuși, aceste secvențe de acțiuni pot fi salvate și programate să se activeze oricând vrei tu, de pildă, de ziua de naștere a consoartei sau a frățiorului mai mic.\"(w160)

Cei de la Robopec au făcut chiar și o aplicație pentru iPhone și iPad prin care poți controla camerele video montate în capul lui Reeti. Așadar, presupunând că ai conectat roboțelul la internet și stă pornit acasă, poți vedea ce vede el, de oriunde din lume cu ajutorul portabilelor.

Recunosc faptul că mi-aș dori și eu un Reeti, chiar dacă nu este extraterestru. Problema este că francezii care l-au creat nu au început să-l producă în masă. Deocamdată este obiectul unor experimente de cercetare așa că roboțelul este încă neprețuit.

Autopsia secreta a lui Reeti

Reeti se prezinta

 

\"(w540)Caracteristici:

Înălțime: 44 cm

Greutate: 4 kg

Sursă de energie: alimentator 100-240 VAC

Grade de libertate : 15

Gât: trei axe

Doi ochi mobili: 2×2 axe

Două pleoape mobile

Două urechi mobile

Gură: 4 motorizări: buză superioară, buză posterioară și două colțuri de gură

3 leduri RGB (16 milioane de colori) în obraji și pe corp

3 senzori tactili montați în obraji și corp

Sursă: Reeti via Plastic Pals

Imagini: Reeti

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here