0
(0)

Americanii de la Domino Pizza vor cu orice preț să înlocuiască armata de oameni care livrează pizza cu una de roboți autonomi. Acum un an tatonau livrarea cu ajutorul dronelor, iar acum, cea mai nouă năzbâtie a lor se numește DRU (Domino’s Robotic Unit).

DRU-1
Angajatul incarca pizza in robotul autonom DRU.

Este vorba despre un robot preluat de la o companie robotică ce l-a creat pe DRU în scopuri militare așa că pare destul de bine adaptat pentru munca din stradă. Are patru roți, iar în „pântece” poartă două compartimente separate pentru refrigerare și respectiv pentru păstrare caldă a pizzei.

Odată ce ai plasat comanda, un angajat al Domino îl încarcă pe DRU cu produsele selectate, iar acesta își începe drumul către tine folosind coordonatele GPS, dar și senzorii care nu-i dau voie să se lovească de obstacole sau să se angajeze în traficul de pe stradă. Când ajunge la comandă, DRU alertează destinatarii pentru a veni să-și preia comanda.

DRU-2

Toată povestea se întâmplă în Noua Zeelandă, dar chiar și așa, mi-e teamă de ce ar putea păți bietul DRU pe drumul către țintă. Unii l-ar putea vedea ca pe un chioșc pentru pizza gratuită, iar alții i-ar putea testa stabilitatea doar din curiozitate sau pur și simplu pentru a face rău. Probabil că stăpânii îl vor înzestra și cu niște camere și sisteme de alarmă pentru a-l scoate din bucluc.

Deși cei de la Domino nu specifică momentul în care îl va pune pe DRU la treabă ei jură că robotul nu este doar o glumă sau o simplă campanie de marketing, ci studiază serios implementarea ideii. La urma urmei, fie că ne dorim sau nu, în viitor, roboții vor înlocui oamenii când va veni vorba de livrări la domiciliu.

DRU-3
Robotul a ajuns la destinatie.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?