0
(0)

Sistemul Self-Awareness Space Situational Awareness (SASSA), anunță Forțele Aeriene ale SUA, este prima tehnologie de apărare a sateliților care va fi aplicată propriu-zis pe orbită în viitorul apropiat. SASSA va funcționa prin avertizarea operatorilor în momentul detectării unui posibil pericol aerian și poate chiar va determina „acțiune cinetică” din partea sateliților în caz de amenințare iminentă.

 

Operațiunea este necesară, mai ales din punctul de vedere al Statelor Unite, pentru că forțele militare SUA se bazează vital pe aparatura orbitală, așa cum sunt sateliții GPS, sateliții de recunoaștere și altele asemenea. Este vorba despre sisteme care le ghideză americanilor vasele și avioanele, care perfecționează traiectoriile rachetelor, orientează trupele în teritoriu și asigură esențial comunicațiile.

Suprinzător, o altă caracteristică definitorie a tuturor acestor sateliți este aceea că sunt aproape complet vulnerabili. Liderii militari din SUA sunt, prin urmare, îngrijorați cu privire la amenințarea armelor anti-satelit (ASAT), ce ar pune SUA într-o mare dificultate în cazul unui conflict militar declarat.

Aici intră în scenă SASSA, care se va comporta asemenea unui receptor radar, care îi va avertiza pe operatorii sateliților atunci când detectează amenințări, de la rachete ASAT și până raze laser de la sol, ori unde de natură să orbească satelitul sau să interfereze cu semnalul său. Desigur, pentru că proiectul militar este în bună măsură unul secret, nu se cunosc detalii specifice despre funcționarea tehnologiei, iar însăși știrea existenței sale este, probabil, special eliberată către public tocmai pentru a intimida eventuale intenții beligerante.

Sursa

Foto: Wikimedia

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here