0
(0)

Un scandal de proporții a cuprins Egiptul după ce o echipă germană de arheologi a anunțat descoperirea nu a uneia, ci a două simboluri evreiești (Steaua lui David), pe un templu vechi de 2.300 de ani din orașul Aswan

Dr. Mahmoud Afifi, un oficial al Ministerului Antichităților, a acuzat public echipa germană de arheologi că a gravat intenționat simbolurile. Mai mult, acesta a cerut înlăturarea blocului de piatră respectiv, amenințând cu luarea unor măsuri legale împotriva cercetătorilor.  Presa egipteană merge chiar mai departe, acuzând faptul că stelele au fost gravate de un membru evreu al echipei germane, pentru a „vandaliza cultura egipteană și pentru a-i provoca pe egipteni”.

Ministrul Antichităților, Khaled Anani, a călătorit la Aswan și a solicitat arheologilor un raport complet asupra incidentului, inclusiv fotografii ale blocului de piatră la momentul descoperirii. Khaled Anani a anunțat că un expert în istoria islamului va oferi ajutorul său cercetătorilor, pentru a stabili dacă Steaua lui David era un simbol comun la acea dată.

Templul pe care au fost descoperite cele două inscripții este unul roman și datează din secolul al III-lea î.Hr.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?