0
(0)

Dr. Philip Benson și profesorul David St. Clair, de la Universitatea Aberdeen din Scoția, au descoperit o metodă, precisă în proporție de 98%, pentru detectarea schizofreniei la persoane – un simplu test oftalmologic canalizat pe mișcarea globilor oculari, abilitate ale cărei defecțiuni sunt asociate de peste un secol cu problemele psihice.

 

Studiul coordonat de cei doi oameni de știință a supus mai mulți voluntari unei serii de teste oftalmologice, care au probat capacitatea acestora de a urmări cu privirea obiecte aflate în mișcare lentă, precum și ținte fixe. Este bine știut faptul că persoanele schizofrenice au mari dificultăți în performarea acestor sarcini dar, până la această testare nu se știa că anormalitatea este destul de reprezentativă pentru a fi folosită ca un simptom în diagnosticarea clinică.

Beneficiile pe care la aduce noua metodă implică detectarea timpurie a schizofreniei și, implicit, posibilitatea unor intervenții rapide pentru prevenirea manifestării unor boli psihice majore. Prin urmare, un astfel de model predictiv precis în proporție de 98% ar putea fi integrat în clinici și spitale pentru a-i ajuta pe medici prin îmbogățirea criteriilor de diagnosticare pe baza simptomelor tradiționale.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here