0
(0)

Potrivit operatorului centralei, compania Tokyo Electric Power (TEPCO), deşi nu prezintă un pericol iminent, unul dintre cele trei termometre ale reactorului 2 al centralei nucleare Fukushima Daiichi a indicat o încălzire graduală a acestuia peste limite.

 

Încălzirea treptată a reactorului a început în această lună, ieri termometrul indicând o temperatură a reactorului de 82 grade Celsius.

După incidentele de anul trecut, în urma cărora Fukushima a devenit al doilea dezastru nuclear din istorie, după Cernobâl, Agenţia Niponă de Securitate Nucleară a introdus temperatura de 80 de grade Celsius ca limită de la care operatorii sunt obligați să anunțe publicului orice depășire a sa. Totuşi, depăşirea acestei temperaturi limită nu prezintă un pericol iminent, la temperaturi de sub 100 grade Celsius fiind menținută starea de siguranță.

Având în vedere că celelalte două termometre ale reactorului indică temperaturi de circa 35 grade şi că mostrele de gaz şi senzorii de monitorizare nu indică reacţii critice, este necesară verificarea termometrului care a indicat supraîncălzirea.

Chiar şi în aceste condiţii, ca măsură de siguranţă, TEPCO a mărit volumul de apă şi acid boric pentru răcirea reactorului.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here