0
(0)

Oficialii SUA i-au aprobat condiționat, începând cu anul viitor, gigantului petrolist Shell demararea forajelor de explorare în Oceanul Arctic, o decizie catalogată de ecologiști ca „impardonabilă”.

 

În vara lui 2012, Shell va începe lucrările de forare în patru locuri puțin adânci din Marea Beaufort, după ce a primit undă verde de la majoritatea instituțiilor americane abilitate să reglementeze astfel de practici.

Toate aceste agenții susțin că și-au bazat decizia privitoare la explorarea și dezvoltarea energetică din Alaska pe cele mai bune informații științifice posibile și că se asigură de desfășurarea într-o manieră „sigură și responsabilă din punct de vedere ambienetalist” a activtăților companiei Shell.

Cu toate acestea, ecologiștii, indicând dificultatea ridicată a forării și a curățării oricăror urme de deversare în asprul mediu arctic, consideră decizia „periculoasă și dezamăgitoare”, avertizând că ea aduce acea zonă izolată, fauna și comunitățile locale într-un context de mare risc.

Decizia BOEMRE (Bureau of Ocean Energy Management, Regulation and Enforcement) de a ingnora știința și de a se juca la noroc cu o regiune esențială pentru speciile și așa aflate în primejdie ca balena cu capul arcuit, focile, urșii polari și alte specimene mai ales marine de care depinde major subzistența comunităților native este de neiertat”, sună declarația lui Holly Harris, avocat al organizației ecologiste Earthjustice.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here