0
(0)

La sfârșitul anului trecut, Nissan a lansat în SUA primul automobil electric de serie: Leaf. De atunci, mai mulți producători cu renume precum Ford, Renault, BMW, Hyundai, Tata și Tesla (care au deja un model de automobil electric disponibil la comandă), au anunțat lansări de automobile electrice pentru anul acesta și anul viitor.

 

O companie japoneză, Sim-Drive, a dezvăluit de curând propriul prototip funcțional de automobil ce are performanțe notabile.

Automobilul se numește SIM-LEI (leading efficiency in-wheel motor) și în teste a arătat o autonomie de 333 km. Prin comparație, lui Nissan Leaf i se termină energia bateriei după doar 160 km. Cu alte cuvinte, nici n-ai ajunge din București până pe litoral cu mașinuța asta. Nu vrem în ruptul capului să descurajăm o inițiativă atât de nobilă, dar „Frunza” celor de la Nissan costă un pic cam mult pentru majoritatea conturilor celor mulți: 35.000 de euro.

Revenind la LEI, mașina japoneză reușește o autonomie mare datorită consumului mic, de numai 77 Wh/km, reușind treaba asta cu ajutorul caroseriei extrem de aerodinamice și a materialelor utilizate. Deși Nissan, este tot o companie japoneză, Leaf are un consum mult mai mare, de 173 Wh/km, deși ambele automobile au o baterie aproape identică, cu puterea de 24,5 kWh.

Din păcate și mie mi-a trecut exaltarea firească unei astfel de vești când am aflat că japonezii vor lansa LEI abia în 2013. Până atunci, sperăm să vedem și baterii mai eficiente.

Sursă: Physorg

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here