0
(0)

În urmă cu doi ani, NASA trimitea în spațiu o sondă spațială, care avea misiunea să observe activitatea solară, la un nivel de detaliu nemaiîntâlnit până atunci. Din imaginile transmise până acum, la Goddard Spaceflight Center’s Scientific Visualiation Studio al NASA, a fost realizat un scurt clip video.

 

Pe 11 februarie 2010, decola, la bordul unei rachete Atlas V, sonda spațială Solar Dynamics Observatory (SDO, Observatorul Dinamicii Solare). La bordul ei se aflau instrumente sofisticate, cu ajutorul cărora se dorea o mai bună înțelegere a ”modului de funcționare” al Soarelui. Printre ele se numără și camere de înaltă rezoluție, care sunt capabile să ofere imagini de detaliu ale discului solar pe diferite lungimi de undă.  O dată cu aniversarea a trei ani de misiune, echipa Centrului de Vizualizare Științifică de la Centrul Spațial Goddard (Goddard Spaceflight Center’s Scientific Visualiation Studio) a realizat un montaj video în care sunt cuprinse cele mai spectaculoase imagini transmise până acum.

SDO este prima misiune din cadrul programului Living With a Star (Trăind cu o stea) al cărui scop este acelea de a înțelege mai bine felul în care conexiunea Soare-Terra ne-ar putea afecta civilizația. Să nu uităm că suntem în perioda unui maximum al activității solare. Interacțiunea dintre ejecțiile de masă coronală (CME) și cîmpul magnetic terestru ar putea avea consecințe neplăcute pentru noi, prin afectarea comunicațiilor, perturbarea distribuției de energie electrică etc.

 

Sursa: SVS

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here