0
(0)

Unul dintre astronauţii americani aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, Don Pettit, a fotografiat ATV-ul european în momentul andocării sale la ISS, la o înălţime de 384 km deasupra Oceanului Pacific.

 

ATV-ul de aprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale, Edoardo Amaldi, a fost lansat de ESA în data de 23 martie a.c., iar cinci zile mai târziu a andocat cu succes la ISS. Astronautul american Don Pettit l-a fotografiat în momentul în care se pregătea de andocare şi a upload-at imaginea pe contul său personal Twitter, cu titlul: „ATV-ul andochează, scotând flăcări pe nas şi aducând bunătăţi.”

În filmul de mai jos, putem urmări cum vehiculul de transfer a andocat fără probleme în 28 martie, spre bucuria echipajului, dependent de proviziile aduse de acesta. ATV-ul este proiectat să andocheze prin vacuum cu ISS, astfel că membrii echipajului îl pot descărca şi apoi încărca fără a fi nevoie să poarte costumele spaţiale.

În prezent, ATV-ul Edoardo Amaldi este folosit pentru colectarea şi depozitarea reziduurilor ISS şi se va întoarce spre Terra în data de 27 august. La acel moment va reintra controlat în atmosfera terestră, unde va arde deasupra Oceanului Pacific.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here