0
(0)

Cometa Kreutz, cu numele de cod C/2011 W3 sau Lovejoy, s-a apropiat periculos de mult de Soare, toată lumea crezând că acesta va fi sfârşitul său. Surpriză, aseară Observatorul SDO al NASA a surprins cometa supravieţuind acestei aventuri „sinucigaşe”.

 

Toţi astronomii se aşteptau ca Lovejoy, descoperită de un astronom amator australian luna trecută, să se vaporizeze trecând razant pe lângă Soare, mai ales că deja dădea semne de dezmembrare, fiind însoţită de un corp celest mai mic, care, cel mai probabil, a făcut până de curând parte din ea.

Astfel, noaptea trecută lumea astronomică aştepta cu nerăbdare să vadă ce se va petrece când micuţa cometă se va apropia de Soare, dacă se va aprinde sau se va sparge în mii de bucăţi. Cei mai optimişti au sperat totuşi în supravieţuirea sa, dar cei mai mulţi au mers pe vaporizarea sa.

În ciuda aşteptărilor, cometa Lovejoy a supravieţuit şi îşi continuă călătoria spaţială după ce a trecut la doar 139.000 km de fotosfera solară, unde a fost supusă la temperaturi de peste un milion de grade Celsius.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here