0
(0)

O echipă de arheologi din Peru a identificat în situl de la El Paraiso, la nord de Lima, ceea ce pare a fi un templu străvechi. Cercetătorii estimează că vârsta acestuia este de circa 5000 de ani, fapt care așteaptă confirmarea din partea testelor cu carbon radioactiv.

 

În interiorul ruinelor care acoperă o suprafața de 7 pe 8 metri, specialiștii au identificat urme ale unor practici ceremoniale ce implicau arderea ofrandelor. De asemenea, arheologii peruani au identificat urme ale vopselurilor ce acopereau odiniară pereții templului, aceștia fiind construiți din piatră acoperită cu lut galben.
El Paraiso, localizat în centrul Peru-ului, la nord de Lima, este un sit arheologic ce cuprinde 10 clădiri pe o suprafața de circa 50 de hectare.

Unele dintre cele mai vechi așezăminte datează încă de acum 5.500 de ani.

Rafael Varon, Ministrul Culturii din Peru, a declarat că descoperirea este cu atât mai importantă cu cât este prima de acest gen în zona centrală a țării. De asemenea, el a afirmat că templul descoperit recent dovedește că importanța religioasă, economică și politică din zona centrală a Peru-ului a fost cu mult mai mare decât se credea inițial.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here