0
(0)

De când mi-am cumpărat propriul iPad (la începutul lui iunie) i-am atins ecranul zeci de ore pe jocurile găsite în App Store așa că aș vrea să-mi împărtășesc „experiența” într-un top SUBIECTIV și PERSONAL în domeniul jocurilor de pe platforma iOS.

 

10. Backgammon HD

 

Dacă preferi jocul de table, aceeași echipă care a creat Chess HD a făcut și Backgammon HD. Este la fel de simplu și de elegant, cu posibilitatea de joc în doi pe aceeași tabletă, sau de joc prin Bluetooth cu un posesor de iPad apropiat. În rest, nu prea am ce să explic la un joc de table. Cine dă zaruri mai mari câștigă, nu? Sau ai tu vreo strategie…?

9. Chess HD

În școala generală și în liceu obișnuiam să port cu mine un set de șah magnetic micuț. Aveam câțiva colegi cu care jucam ore întregi, spre rușinea noastră chiar și în timpul orelor mai…sforăitoare. Dacă vrei acum să faci o partidă îți trebuie un iPad și jocul Chess HD. Probabil că nu este cel mai arător șah din App Store, dar comparându-l cu alte câteva jocuri mi s-a părut cel mai simplu de folosit, în simplitatea lui. Imaginea este 2D, cu piese desenate clasic pe o tablă colorată în nuanțe de maro. Poți juca în doi pe aceeași tabletă sau chiar și prin Bluetooth, cu un posesor de iPad apropiat, dar n-am încercat funcția.

8. Talking Tom

Mâța vorbitoare Tom nu cred c poate fi considerată un joc. Poți interacționa cu „blănosul” motan în mai multe feluri, dar nu există obiective de atins. Poate doar amuzamentul tău și al tuturor colegilor. Dacă îi atingi blana începe să toarcă, nu-i place să-ți pui degetul pe lăbuțe, iar dacă îi atingi de mai multe ori capul, va cădea secerat, cu o „coroniță” de vrăbiuțe ciripitoare ca în desenele animate. Dacă nu-i faci nimic, își ciulește urechile și repetă apoi cu un glas pițigăiat tot ce a auzit.

7. Jungle Seasons

Dacă îți place Zuma, jocul cu biluțele care avansează în șirag, atunci îți va plăcea și Jungle Seasons. Este fix același tip ce joc, doar că tunul este reprezentat de o broască țestoasă care scuipă biluțe și este mult mai ușor de jucat. Ca să arunci cu precizie bila, tot ce trebuie să faci este să pui degetul pe locul în care vrei să o arunci. Nu m-am prins dacă există restricții legate de faptul că varianta descărcată a fost gratuită. Poate mult mai târziu în joc.

6. Star Blitz

Este un fel de „shooter” spațial. Ai o navă pe care o controlezi cu două cerculețe care apar pe ecran: unul în stânga, pentru direcție și unul în dreapta pentru tras și direcție de tras. Pe harta 2D, privită de sus, te vei întâlni cu o mulțime de nave extraterestre pe care, evident, trebuie să le distrugi. Nu e tot. Resturile navelor trebuiesc recoltate și depozitate apoi la un centru localizat pe hartă. Bineînțeles, cu cât mai multe resturi aduni, cu atât vei avea mai mulți bani și mai multe posibilități de upgrade al navetei și al armelor. Multe dintre acestea, sunt disponibile, din păcate, doar dacă dai bani reali. Totuși, te poți descurca și fără acestea.

5. Pinball HD

Oh da! Pinball-ul este la el acasă pe tabletă, iar grafica lui Pinball HD îți taie răsuflarea. Are două moduri de vizualizare: să vezi toată masa de joc de sus, sau un mod dinamic, în care camera se plimbă după bilă. Ai la dispoziție trei mese de joc cu tematicile Wild West, The Deep (în adâncurile oceanului) sau Jungle Style. O să rămâi perplex când vei vedea că există și tabla cu tematică Slayer (celebra formație de rock) pentru care trebuie să plătești. Altfel, jocul te ține lipit de tabletă ore în șir.

4. Overkill

Nu sunt un tip violent, dar oricine poate recunoaște că jocurile cu împușcături sunt nimerite pentru o interfață tactilă. Așadar, Overkill este unul dintre jocurile în care va trebui să pui degetul pe țintă. De fapt, controlezi un cursor cu un cerculeț în partea din stânga jos a ecranului, iar ca să tragi, atingi cerculețul din dreapta jos. În rest, este un fel de target practice. Pe ecran apar tot felul de soldați, care mai de care mai nervoși cu mai multe tipuri de arme și dacă nu-i împuști într-un anumit răstimp, încep să tragă și ei în tine. Pe măsură ce evoluezi, poți cumpăra arme mai bune, îmbunătățiri pentru acestea și muniție. Partea enervantă este că unele arme se cumără cu medalii pe care le obții în număr mare doar dacă plătești.

3. Death Rally

Deși are un nume nervos rău, Death Rally nu este chiar atât de violent pe cât pare, cel puțin nu la nivel vizual. Totuși, conduci o mașină înzestrată cu tot felul de arme cu care îți poți anihila colegii de cursă. Este deosebit de captivant pentru că poți accesa mai multe mașini și arme pe care le îmbunătățești pe măsura performanțelor pe care le obții în curse. Totuși, dacă vrei acces și la cea mai tare mașină trebuie să cumperi varianta completă a jocului cu 0,75 $. Nu e musai, iar jocul chiar nu te bate la cap pe tema asta.

2. Contract Killer

Este un joc excelent adaptat pentru tabletă. Ești în persoana unui lunetist angajat de guvern pentru a eradica mafia dintr-un cartier american. Pe unii trebuie doar să-i tranchilizezi pentru a spune tot la interogatoriu. Cu cât faci mai multe misiuni, cu atât primești mai mulți bani pentru a cumpăra arme noi și muniție. Singura problemă este că unele arme pot fi cumpărate cu credite pe care trebuie să le plătești. Asta nu te împiedică, totuși, să-l joci chiar și dacă nu investești un sfanț. Încă nu l-am terminat.

1. Flight Control Free

Mi se pare de departe a fi cel mai bine adaptat joc pentru un ecran tactil. Tu ești controlorul de trafic care trebuie să traseze cu degetul pe ecran traiectoriile avioanelor pentru a le duce la aeroporturile corespondente. Cu cât duci mai multe avioane la destinație, cu atât vin mai multe și mai rapid. Ce-i drept, varianta Free este pentru iPhone și ai doar o singură hartă la dispoziție, dar după ce te joci câteva ore bune pe el vei dori sigur să dai 5$ pe varianta Flight Control HD, adaptată pentru iPad 2. Totuși, chiar și varianta Free poate fi mărită la dimensiunile ecranului de iPad, iar experiența este pe măsură. În varianta plătită se poate juca și în doi jucători pe aceeași tabletă!

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here