0
(0)

Iată un alt clasic al vânătorilor de mistere! Este adevărat că uriașele geoglife din Valea Nazca, Peru, au înfierbântat imaginația multora în cei aproape 90 de ani de când au fost redescoperite. De asemenea, au pus pe jar o întreagă comunitate științifică, mai ales de când au apărut și primele afirmații că uriașele desene (să le spunem astfel) nu pot fi văzute decât de la mare înălțime, mai precis dintr-un aparat de zbor.

Și astfel au apărut ipoteze care de care mai trăznite, pomenind de aeroporturi ale extratereștrilor, de civilizații avansate care puteau zbura sau de giganți cu prea mult timp liber. Realitatea este însă alta, dar departe de a fi la fel de spectaculoasă în ochii celor mai mulți.

În primul și în primul rând, geoglifele din Valea Nazca, reprezentând animale, plante, forme geometrice sau simple linii, nu pot fi observate exclusiv dintr-un avion de zbor. Ele pot fi văzute, la fel de bine, și de pe coamele dealurilor din apropiere. În al doilea rând, nu există nicio dovadă că în cultura Nazca (o cultură care a înflorit în sudul Peru-ului între anii 100 î.Hr. și 800 d.Hr.) ar fi existat cunoștințe despre aparate de zbor.

Apoi, nu a existat o mobilizare exemplară de forțe pentru a îndepărta nisipul deșertului sau a nivela munții cu scopul de a crea acele imagini uriașe. Cine are norocul de a ajunge în Valea Nazca va afla imediat că deșertul cu pricina este o uriașă întindere dură, acoperită cu un strat subțire de sol. Este suficient să dai cu mâna prin solul respectiv pentru a descoperi stratul alb de dedesubt, iar „tehnologia” asta sunt convins că fusese descoperită de membrii culturii Nazca.

Se mai știe de ceva vreme că în sol, fix în zonele în care apar geoglifele, au fost descoperiți țăruși de lemn, care la datare au relevat o origine din perioada anului 525 d.Hr. (+/- 80 de ani). Adică epoca de aur a culturii Nazca. Și, peste toate, într-un experiment realizat de scriitorul american Joe Nickell, trei oameni și un copil de 11 ani, folosind doar funii, țăruși de lemn și unelte care ar fi fost la îndemâna oamenilor din Valea Nazca, au creat contururi uriașe ale unor animale în doar câteva ore. Fără tehnologii extraterestre, fără măcar o tehnologie actuală.

Dar aș dori, înainte să închei acest subiect, să îmi pun câteva întrebări vizavi de ipoteza aeroportului antic. Oare ce trafic trebuie să fi fost acum 1.500 de ani, pentru ca oamenii aceia să facă un aeroport ce se întinde pe vreo 450 de kilometri pătrați? Apoi, ce navă aterizează pe o pistă în formă de maimuță, păianjen, spirală sau mai știu eu ce?

Ce navă aterizează pe un sol cum este cel din Valea Nazca fără să lase urme și fără să strice geoglifele? lar, dacă este o navă care nu atinge solul, de ce naiba mai are nevoie de aeroport? Cred că singurul lucru adevãrat spus de nebunii care văd în geoglifele de la Nazca un aeroport este acela că, da, geoglifele au fost create pentru zei.

Dar sunt convins că zeii aceia au existat doar în mintea oamenilor și nu au venit niciodată în farfurii zburătoare sau nave ultrasofisticare. Cam ca extratereștrii lui Daniken.

Citește aici întregul articol
„TOP 10: Marile mistere ale lumii… EXPLICATE”

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?