La Salonul Auto Geneva 2016 a ”plouat” cu premiere mondiale și noutăți. Am ales pentru Știință&Tehnică acele mașini și concepte care merită aplauze la scenă deschisă pentru inovațiile propuse.

Back
Înainte

IED Shiwa Autonomous Concept

Doza de SF a fost asigurată din plin la Geneva 2016 de IED Shiwa, un concept gândit de un student coreean, dar pus în practică de un grup de designeri și… jurnaliști. Adică de specialiștii de la studioul Turin European Design Institute, respectiv cei de la publicația auto italiană Quattroruote.

Probabil cel mai ciudat/interesant lucru al conceptului IED Shiwa ține de lipsa completă a geamurilor. În loc de acestea, habitaclul este ”pavat” cu displayuri multimedia, gândite pentru o atmosferă de genul realității augmentate. De care se vor bucura cei patru pasageri din fotoliile lor ultra-confortabile.

Evident, sistemul de propulsie este ”zero emisii”, fiind format din patru motoare electrice, fiecare plasat în câte o roată, astfel încât IED Shiwa e un vehicul autonom cu tracțiune integrală și total nepoluant. Așa-i că merită prima poziție în topul nostru?

Back
Înainte