0
(0)

Japonezii de la Toshiba au reușit să creeze un ecran multitactil cu diagonală de 7 inci și grosime record de numai 1 mm. La ecranele încorporate în echipamentele din prezent, funcția multitactilă (ecranul acceptă mai multe comenzi în același timp prin atingere) este realizată cu unuia sau mai multor straturi speciale, „lipite” de cel cristale lichide. Japonezii au reușit să integreze această funcție chiar în celulele cu cristale lichide, micșorând sensibil grosimea ecranului.

 

În comparație cu ecranele LCD convenționale, cu strat multitactil extern, cel dezvoltat de Toshiba este cu 57% mai subțire și cu 48% mai ușor, iar reflexia este redusă cu 10%.

Ecranul toshiba are o rezoluție de 1.024×600 de pixeli și a fost creat în special pentru aplicații industriale dar și pentru încorporarea în dispozitivele de navigație auto. Japonezii nu au spus când vor trece la producția în masă, dar inovația lor este o veste excelentă pentru orice iubitor de gadgeturi. Subțierea ecranului înseamnă electronice mai suple și mai ușoare.

Sursă: Toshiba Mobile Display

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here