0
(0)

Boeing-ul 757 aparţinând companiei britanice Thomson Airways a efectuat primul zbor comercial, cu 232 pasageri la bord, alimentat de biocombustibili, de la Birmingham către Lanzarote.

 

Unul dintre cele două motoare ale aeronavei Boeing 757 a fost alimentat, în premieră, în proporţie de 50% cu esteri şi acizi graşi produşi din ulei de gătit folosit. Cealaltă jumătate a rezervorului a fost alimentată cu combustibil Jet A1.

Deşi s-a vrut a fi o iniţiativă ecologistă, prin care reziduurile de ulei  pentru gătit să fie folosite în mod util, cu scopul de a înlocui în viitor combustibilii fosili,  decolarea a fost întâmpinată de un grup de protestatari ecologişti dezbrăcaţi. Grupul, autointitulat „Plane Stupid”, susţine că pădurile tropicale sunt distruse pentru a face loc plantaţiilor folosite pentru producerea de biocombustibili.

Uleiul folosit la alimentarea aeronavei a fost colectat de la hoteluri şi restaurante, apoi procesat. Reprezentanţii companiei Thomson Airways declară că, deşi biocombustibilul costă de şase ori mai mult decât kerosenul, au dorit să îşi afirme în acest fel încrederea în viitorul biocombustibililor.

Începând cu anul 2012, Thomson Airways doreşte introducerea unor curse regulate de pe Aeroportul din Birmingham, alimentate de combustibili bio.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here