0
(0)

Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) dezvoltat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a fost selectat ca Finalist în competiţia celor mai bune proiecte internaţionale. International Project Management Association recompensează anual proiectele de excelenţă din întreaga lume.

 

Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) a oferit titlul de Finalist al competiţiei 2011 proiectului Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în cadrul categoriei proiecte de mari dimensiuni. Graţie acestei nominalizări, proiectul SIUI va fi prezentat alături de ceilalţi Finalişti, la categoria sa, în Gala Premiilor IPMA, care va avea loc la 11 octombrie 2011 la Brisbane, Australia, în cadrul celui de-al 25-lea Congres Mondial al IPMA.

Selectarea proiectului SIUI dintre foarte multele proiecte candidate din întreaga lume drept una din realizările apreciate ca au atins nivelul de excelenţă în Project Management este o performanţă cu adevarat excepţională.

Această recunoştere de către cea mai respectată autoritate în domeniul managementului de proiecte (din toate domeniile de activitate, nu numai din domeniul informatic) dovedeşte odată în plus valoarea deosebită a sistemului implementat la CNAS, apreciată de această dată la nivel mondial. Selectarea SIUI a fost realizată în urma unui audit efectuat de o echipă de auditori internaţionali ai IPMA, veniţi din Turcia, Olanda, China, Iran şi Grecia. Ulterior, evaluarea tuturor proiectelor candidate s-a realizat de un juriu internaţional la 18 septembrie 2011 la Berlin, rezultatul fiind plasarea proiectului SIUI printre Finaliştii competiţiei, urmând ca premierea să se realizeze în Gala Congresului Mondial IPMA de la Brisbane.

IPMA – International Project Management Association – este cea mai mare şi mai prestigioasă organizaţie non-profit pentru managementul organizaţiilor, reunind mai mult de 50 de asociaţii naţionale de management de proiect, având membri în Europa, America de Nord, America de Sud, Asia, Africa, Orientul Mijlociu şi Australia.

Adevărate premii Oscar pentru Excelenţă în Managementul de proiecte, premiile IPMA se acordă la 3 categorii: Proiecte Mega-sized, Proiecte Big-Sized şi Proiecte Medium-Sized. Proiectul SIUI a fost nominalizat la categoria Big-Sized Projects şi va primi în cursul galei trofeul de Finalist. SIUI a participat în competiţie cu numele “Single Integrated Information System (SIUI) for the National Health Insurance House in Romania (NHIH)”, realizat de Hewlett Packard Romania şi SIVECO Romania S.A.

În competiţia finală, SIUI concurează cu alte 6 proiecte prestigioase (acoperind diferite arii de activitate şi ţări cu foarte mare putere economică), selectate la aceeasi categorie – Big-Sized Projects: India, Rusia, Italia, Germania.

“Această distincţie oferită de prestigioasa organizaţie International Project Management Association dovedeşte performanţa Sistemului Informatic Unic Integrat dezvoltat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Promovarea instrumentelor informatice pentru dezvoltarea unui sistem medical modern duce la o mai bună gestionare a fondului de asigurări de sănătate şi la creşterea calităţii actului medical, în beneficiul direct al asiguraţilor. SIUI este în prezent unul dintre cele mai mari sisteme informatice dezvoltate în România. Sistemul este 100% operaţional şi funcţionează progresiv de mai bine de 3 ani, fiind singurul mijloc prin care se raportează serviciile medicale şi se efectuează plata acestora », a declarat Lucian Nicolae Duţă, preşedinte CNAS.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here