0
(0)

Joe Landolina, student la Bioinginerie în cadrul Universității din New York, a inventat un gel capabil să oprească instantaneu hemoragia chiar și în cazul celor mai grave plăgi. Denumită Veti-Gel, substanța cu pricina este compusă din polimeri extrași din plante care se solidifică rapid atunci când intră în contact cu rănile deschise.

 

„În cadrul tuturor testelor desfășurate, am reușit stoparea imediată a sângerării. Pielea umană are ceea ce se numește matrice extracelulară (ECM) – un fel de rețea de molecule, zaharuri și proteine care țin celulele la un loc”, explică tânărul cercetător. Prin gelul său, Landolina își sintetizează propria ECM, care intră în rană și ale cărei fragmente recunosc fragmentele de ECM naturală, aderând la ele. Atunci, totul se reasamblează în ceva ce arată, se simte și se comportă asemenea pielii, mai adaugă specialistul.

Interesant, Veti-Gel nu doar oprește sângerarea, dar pare să și inițieze procesul de vindecare, accelerând activarea anumitor mecanisme ale organismului ce determină coagularea rapidă a sângelui și sigilarea solidă a rănii. Așa cum și Landolina susține, odată ce gelul va fi aprobat de autoritățile abilitate, ramificațiile vor fi  multiple, de la utilizarea sa în teatre de război și pe mesele de operație, cât și în cazul accidentărilor grave și chiar în viața de zi cu zi, pentru tratarea atât de comunelor tăieturi.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here