0
(0)

Blue Origin a dat publicităţii o animaţie în care este prezentat viitorul său lansator reutilizabil, New Glenn. Acesta este programat să aibă primul zbor în 2021, iar decolarea se va efectua de la complexul de lansare 36 de la Cape Canaveral, Florida.

Dezvoltarea noului lansator a fost anunțată în 2016 de către Jeff Bezos, fondatorul companiei Blue Origin. Inițial se anunțase că New Glenn va fi construit în două variante: una cu două trepte și alta cu trei trepte. În 2018, Blue Origin a anunțat că va renunța la dezvoltarea variantei cu trei trepte.

sursa: Blue Origin

Varianta cu două trepte va avea o înălțime de 82 m și un diametru de 7 m. Prima treaptă a lansatorului va fi echipată cu șapte motoare BE-4, care folosesc, drept carburant, metan lichid și, drept oxidant, oxigen lichid. Aceste motoare vor produce, împreună, o forță de tracțiune de circa 1750 tone forță. Prima treaptă va putea fi reutilizată de 25 de ori. A doua treaptă va fi echipată cu o versiune a motorului BE-4, care este optimizată pentru a funcționa în vid.

Varianta cu trei trepte ar fi avut o înălțime de 95 m. Treapta a treia ar fi folosit o variantă optimizată pentru funcționarea în vid a motorului BE-3U, utilizat în prezent pentru lansatorul suborbital New Shepard. Acest motor folosește hidrogenul lichid drept carburant și oxigenul lichid drept oxidant.

New Glenn va putea plasa pe orbita terestră joasă sarcini utile de până la 45 tone și pe orbita geostaționară sarcini utile de până la 13 tone.

Mai multe informații despre New Glenn puteți găsi aici.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?