0
(0)

Un studiu al cercetătorilor americani, publicat în revista Nature Medicine, relevă posibilitatea creării unei rezerve nelimitate de ovule umane, în scopul combaterii infertilităţii, cu ajutorul celulelor stem.

 

Până acum se credea că femeile se nasc cu un număr predefinit de ovule, însă, pentru a contrazice această teorie, echipa de cercetători condusă de dr. Jonathan Tilly, de la Massachusetts General Hospital, a identificat celulele stem responsabile de producerea ovulelor de către ovarele femeilor fertile. Descoperirea lor s-a făcut căutând proteina DDX4, unică pe suprafaţa acestor celule.

În momentul în care au crescut celulele în laborator, acestea au generat imediat ovule imature (oocite), identice ca aspect şi comportament cu cele produse „natural”.

Având în vedere restricţiile de ordin legal şi moral cu privire la cercetarea ovulelor umane, experimentele au continuat pe şoareci. Acestea au demonstrat posibilitatea inseminării ovulelor şi producerii de embrioni.

„Dacă rezultatele studiului sunt confirmate, aceasta ar reprezenta înlăturarea uneia dintre marile asimetrii din biologia reproductivă şi anume că rezerva feminină de gameţi poate fi reînnoită, la fel ca cea a bărbatului”, susţine dr. Stuart Lavery, ginecolog în cadrul Spitalului Hammersmith.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here