0
(0)

Cercetătorii MIT pretind că au dezvoltat un test sangvin ușor de folosit, ce poate fi aplicat „pe teren” și care permite diagnosticarea mai multor boli deodată. Autorii pretind că testul furnizează rezultatele în circa 10 minute și se poate dovedi un instrument util în stăvilirea răspânirii epidemice a unor boli precum Ebola.

 

Unul dintre principalele motive pentru care Ebola s-a răspândit prin aproape tot continentul african, devenind pandemie, este metoda relativ ineficientă de diagnosticare și, implicit, de tratare a infectării cu acest virus.

Momentan, pentru diagnosticare/tratare, medicii trebuie să expedieze mostra de sânge a unui pacient către un laborator, acolo unde ea este supusă unor tehnici medicale avansate de screening pentru detectarea virusului. Procesul poate dura zile, timp în care pacientul infectat poate circula prin spital, sau chiar în lumea largă, răspândind virusul.

Noul test MIT ar putea depăși limitările actualului sistem, oferind o alternativă rapidă, relativ simplă tehnologic și de largă răspândire. Noua metodă are forma unui test de hârtie indicator de pH și folosește o tehnologie nu foarte diferită de cea a testelor de sarcină. Aceasta a fost combinată cu o tehnică numită „multiplexare”, care folosește nanoparticule multicolore pentru a analiza mai mulți agenți patogeni simultan. Atunci când sângele unui pacient este supus testului, nanoparticule triunghiulare din argint impregnează hârtiei de test o culoare predefinită atunci când intră în contact cu proteine virale, indicând prezența unei boli.

Momentan, specialiștii au creat nanoparticule roșii, verzi și portocalii, pe care le-au conectat cu anticorpii ce identifică Ebola, febra Dengue și febra galbenă. Un alt punct forte al noii metode este potențialul ei de a fi croită astfel încât să detecteze orice număr de patogeni prin simpla corelare a nanoparticulelor colorale cu diferiți anticorpi. Tehnologia urmează a fi aprobată de FDA pentru folosirea pe teren, dar nu înainte de a fi testată pe animale.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here