3
(2)

Peste 100 de copii de la școală sunt sensibili la virus.

Beth Mole –

Un copil cu rujeolă.
Mărește / Un copil cu rujeolă.

Oficialii din domeniul sănătății din Florida au anunțat duminică lansarea unei investigații asupra unui grup de cazuri de rujeolă la o școală primară din zona Fort Lauderdale, cu o rată scăzută de vaccinare. Scenariul care se tem că experții în sănătate ia în calcul faptul că rujeola va deveni din ce în ce mai frecventă în școli pe fondul scăderii ratelor de vaccinare la nivel național.

Vineri, Broward County Public School a raportat un caz confirmat de rujeolă la un elev de la Manatee Bay Elementary School din orașul Weston. Sâmbătă, sistemul școlar a anunțat că au fost raportate trei cazuri suplimentare la aceeași școală, ceea ce a adus numărul total raportat la patru cazuri. Duminică, Departamentul de Sănătate din Florida din Broward County (DOH-Broward) a lansat un aviz de sănătate despre cazuri și a anunțat că deschide o investigație pentru a urmări contactele cu risc de infecție.

La Manatee Bay Elementary School, numărul copiilor expuși riscului ar putea fi de peste 100 de elevi. Potrivit unui studiu despre vaccinul din județul Broward raportat de agenția locală CBS, doar 89,31 la sută dintre elevii de la școala elementară Manatee Bay au fost complet imunizați în anul școlar 2023/2024, ceea ce este semnificativ mai mic decât acoperirea țintă de vaccinare de 95 la sută. În prezent, școala are 1.067 de elevi înscriși, ceea ce sugerează că până la 114 elevi sunt vulnerabili la infecție pe baza stării lor de vaccinare.

Rujeola este unul dintre cele mai contagioase virusuri cunoscute. Se răspândește prin transmisie respiratorie și aeriană. Virusul poate rămâne în spațiul aerian până la două ore după ce o persoană infectată a fost într-o zonă. Persoanele care nu sunt vaccinate sau care au un sistem imunitar compromis sunt susceptibile și până la 90% dintre persoanele susceptibile expuse la virus se vor infecta. Simptomele rujeolei încep de obicei la aproximativ opt până la 14 zile după expunere, dar boala se poate incuba până la 21 de zile. Simptomele încep ca o febră mare, nas care curge, ochi roșii și lăcrimați și o tuse înainte de a apare o erupție cutanată. Persoanele infectate pot fi contagioase cu patru zile înainte de apariția erupției cutanate și până la patru zile după apariția erupției cutanate, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Aproximativ 1 din 5 persoane nevaccinate cu rujeolă este spitalizată, adaugă CDC, în timp ce 1 din 20 de copii infectați dezvoltă pneumonie și până la 3 din 1.000 de copii mor din cauza infecției.

Cei care nu sunt imunocompromiși și sunt complet vaccinați împotriva rujeolei (care au primit două doze de vaccin împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (MMR)) nu sunt, în general, considerați expuși riscului. Cele două doze sunt eficiente în proporție de aproximativ 97% în prevenirea rujeolei, iar protecția este considerată a fi pe tot parcursul vieții.

DOH-Broward a declarat că acum „identifică contacte susceptibile care pot fi candidați pentru profilaxia post-expunere prin MMR sau imunoglobuline”.

În timp ce riscul de rujeolă este în general scăzut în SUA – țara a declarat că a fost eliminată în 2000 – amenințarea cu focare mari crește pe măsură ce ratele de vaccinare scade. Multe cazuri din SUA sunt legate de călătorii din țări în care virusul încă circulă. Dar, dacă un caz legat de călătorii ajunge într-o zonă cu acoperire scăzută de vaccinare, virusul poate reveni în forță. Așa a fost cazul în 2019, când în SUA au 1.274 de cazuri de rujeolă și boala aproape căși-a pierdut statutul de eliminare.

Oficialii din domeniul sănătății iau în considerare de obicei o acoperire de vaccinare de 95% sau mai mare pentru a se proteja de transmiterea în curs de desfășurare. În anii de când a început pandemia de COVID-19, ratele de vaccinare în rândul grădinițelor din SUA au scăzut la 93%, iar scutirile de vaccinare au atins un maxim istoric în cele mai recente date din anul școlar 2022-2023. Există acum cel puțin 10 state care au rate de scutire de vaccinare de peste 5%, ceea ce înseamnă că, chiar dacă fiecare copil neexceptat este vaccinat, acele state nu vor avea suficientă acoperire pentru a atinge ținta de 95%.

CDC a numărat 20 de cazuri de rujeolă în SUA până acum în acest an. Dar acesta este numărul din 15 februarie; nu include niciunul dintre cazurile din Florida raportate de vineri. În 2023, au fost raportate CDC 58 de cazuri de rujeolă.

Această poveste a fost actualizată pentru a include informații suplimentare despre rezultatele infecției cu rujeolă.

Sursa informației: arstechnica.com

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 3 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 2

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here