0
(0)

Inginerii de la Institutul Tehnologic Georgia, din SUA, au dezvoltat un nou tip de baterie litiu-ion pentru care au modificat câțiva parametri chimici cheie ce permit reîncărcarea acumulatorului prin simpla apăsare sau flexare a obiectului.

 

Înlocuind stratul intermediar de plastic pe care se află electrolitul bateriei (o pastă gelatinoasă care stochează chimic electricitate) cu un strat de nanotuburi piezoelectrice (partea care transformă mișcarea în energie), echipa de cercetare a creat o baterie hibridă ce convertește mișcarea atât în energie electrică, cât și chimică.

În mod normal, dispozitivele piezloelectrice transformă mișcarea în electricitate care este apoi transformată în energie chimică prin circuitul de încărcare dintr-o baterie liti-ion standard. Prin crearea unei baterii hibride care își poate influența direct fluxul de ioni, oamenii de știință pot sari complet peste circuitul de încărcare, creând mijloace mult mai eficiente de captare a energiei mecanice.

Procesul nu este unul foarte simplu, dar micile dispozitive biomecanice rezultate din efortul cercetătorilor americani ar putea fi una dintre soluțiile pentru necesitatea de energie mereu crescândă a aparatelor mobile.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here